Designer

Liset van der Scheer

De textiel ontwerpster achter TeTTeX is Liset van der Scheer. Onder de naam Studio Van der Scheer ontwikkelde ze structuren, dessins, garens, kleurenreeksen en producten voor opdrachtgevers als Van Besouw, Casalis, Danskina en De Ploeg. In 2005 won ze de Nederlandse Designprijs voor een serie gebreid badkamertextiel: een ongewone oplossing voor een gewoon product.
Van der Scheer heeft niet alleen een enorme kennis van technieken en materialen, maar ook van de markt. Door een intense oriëntatie op beurzen en vakbladen, voelt ze waar de consument naar op zoek is. Het label TeTTeX is vooral ontstaan vanuit haar eigen behoefte aan expressieve meubelstoffen. ‘Alles is gericht op smaakvolle harmonie. In mijn ontwerpen zoek ik altijd naar een spanningsveld. Ik houd van disbalans. Dat houd je alerter.’
Van der Scheer begon ooit haar carrière als textieldesigner bij Vlisco. In deze reeks jacquardgeweven stoffen in geometrische dessins komen die vroege fascinatie voor verhalende stoffen en al haar kennis en ervaring samen. Elk dessin heeft een eigen uitstraling. Door onderlinge combinaties en inventieve toepassingen, maken gebruikers hun eigen verhaal.